Ontwerp en/of bedenk een energiezuinige warmtezuil.

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Status: Deadline verlopen
Prijzen(geld): €5000,- prijzengeld

Share challenge

€5000,- prijzengeld

deadline verlopen
Sinds 2008 plaatste ProRail op een beperkt aantal stations zogenaamde warmtezuilen. Deze warmtezuilen, die bedoeld zijn om tijdens koude dagen wachtcomfort te vergroten, blijken bij veel stationbezoekers in de smaak te vallen. Reizigers verzamelen zich graag rondom het element, verwarmen zich eraan en maken ook onderling een praatje.

De huidige warmtezuilen verbruiken echter flink wat energie wanneer zij in gebruik zijn, ca. 6kw/h. Daarbij komt dat er veel warmteverlies ontstaat doordat de warmtezuilen op de perrons in de open lucht zijn geplaatst. Hoewel de meeste warmtezuilen gevoed worden door zelfopgewekte energie afkomstig van de zonnepanelen op het dak van de stations, staat Prorail vanuit haar duurzaamheiddoelstellingen toch kritisch tegenover het grote energieverbruik van de huidige warmtezuilen. Wij willen de reizigers verwarmen, maar geen nodeloze energie verspillen aan het verwarmen van de buitenlucht. Hier moeten slimmere oplossingen voor te bedenken zijn!

In deze Battle zijn wij op zoek naar originele oplossingen waarmee wij wachtende reizigers op het perron op een energiezuinige manier warmte kunnen bieden tijdens koude dagen. Weet jij een goede oplossing? Wij horen het graag!

Download de hele briefing
Log in of registreer om je vraag te stellen.
Er zijn (nog) geen updates geplaatst.
De deadline is verstreken. Je kunt geen pitch meer uploaden.

Andere challenges

Alle Challenges

Mis nooit een challenge!