Nieuws

Mini-tentoonstelling op Utrecht Centraal n.a.v. Circulair Design Challenge

06 juni 2019

Een nuttig, tweede leven voor gebruikte spoormaterialen: dat was het doel van de Circulair Design Challenge. ProRail en partner Railpro hebben ontwerpers en start-ups gevraagd om met oude (spoor)materialen nieuwe producten te ontwikkelen. Vanaf 29 mei is op Utrecht Centraal in twee vitrines een mini-tentoonstelling te zien over de inzendingen van de winnaars.

Lees meer

Winnaars ProRail Circulair Design Challenge bekend

30 januari 2019

Woensdagmiddag 16 januari werden de winnaars bekend gemaakt van de ProRail Circular Design Challenge. Zij mogen nu hun ontwerpen uitwerken in een prototype en ontvangen daar elk €7000 voor. In de challenge werd gezocht naar nieuwe producten die ontwikkeld kunnen worden met gebruikt spoormateriaal.

Lees meer

NS toont innovaties voor betere tijdsbesteding in de trein

19 oktober 2018

NS heeft zich de afgelopen twee jaar gericht op het verbeteren van de tijdsbesteding in de trein. De resultaten hiervan toont de vervoerder van 20 tot en met 28 oktober tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

Lees meer

ProRail presenteert met TU Delft het station van de toekomst tijdens Dutch Design Week

18 oktober 2018

ProRail presenteert met TU Delft het station van de toekomst tijdens Dutch Design Week. In dit station is er ruimte voor een hyperloop en zijn de perrons van gerecycled materiaal gemaakt. Deze innovaties en meer zijn te zien tijdens de Dutch Design Week van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven.

Lees meer

NS, Mecanoo en Gispen presenteren visie op treininterieur

04 oktober 2018

Vandaag presenteren NS, architectenbureau Mecanoo en projectinrichter Gispen een gezamenlijke visie op het treininterieur van de toekomst tijdens de Innovation Expo in Rotterdam. De uitdaging: meer plek creëren in de trein en optimaal inspelen op de verschillende reizigersbehoeften. In een virtuele omgeving en uitgerust met een 3D-bril kunnen bezoekers door de trein lopen en een idee krijgen van het interieur.

Lees meer

ProRail start samenwerking met Gillz

05 juni 2018

Van de 32 startups is Gillz door ProRail uitgekozen om de app te gaan ontwikkelen waarmee medewerkers afwijkende situaties rondom het spoor kunnen melden en incidenten kunnen worden voorkomen. Na de zomer kunnen alle 4000 ProRail medewerkers de app al gaan gebruiken!

Lees meer

Mis nooit een challenge!